Vegetarisk stroganoff m. halloumi.
Väldigt enkel rätt som bllir matig och köttig tack vare halloumin. Den gör sig otroligt bra i denna gryta!
Tips: Vegetariskt är inte bara bra för miljön, men även plånboken. Du kan få riktigt många schyssta rätter och komma undan billigt. Blomkålsris är jättegott att servera till denna rätt. Mixa bara rå blomkål i hushållsmaskinen och servera som det är, eller stek med äkta smör.
Tips: Vegetariskt är inte bara bra för miljön, men även plånboken. Du kan få riktigt många schyssta rätter och komma undan billigt. Blomkålsris är jättegott att servera till denna rätt. Mixa bara rå blomkål i hushållsmaskinen och servera som det är, eller stek med äkta smör.

2 frp (400g) strimlad halloumi
1 frp kikärtor
1,5 dl kokta röda linser
2 gula lökar
1 frp krossade tomater
2-3 msk tomatpure1 dl alpro soya matgrädde (eller bara vanlig)
lite grönsaksfond
2-3 dl vatten
2-3 dl vatten
en nypa socker
salt och peppar
1. Börja med att strimla halloumin så den är klar. Hacka löken, fräs den mjuk, tillsätt sen krossade tomater och pure. Låt fräsa ihop. 2. Tillsätt halloumin, kikärtor och de förkokta linserna. Avsluta med grädden, vattnet, fonden, en gnutta socker, koka ihop och smaka av med salt och peppar.
1. Börja med att strimla halloumin så den är klar. Hacka löken, fräs den mjuk, tillsätt sen krossade tomater och pure. Låt fräsa ihop. 2. Tillsätt halloumin, kikärtor och de förkokta linserna. Avsluta med grädden, vattnet, fonden, en gnutta socker, koka ihop och smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback