Bönchiligryta tikka masala med sötpotatis.

En smakrik gryta som är väldigt matig, med olika sorters bönor, sötpotatis och tikka masala kryddning. Vegetarisk, men kan göras vegansk! Blir många matlådor och är så himla god. 

Tips: Grytan kan ev. behöva mer vatten och kryddor, sånt där är så svårt att beräkna. Det bästa tipset är smaka, smaka och smaka!
 
 
 
2 stora gula lökar
250g färsk broccoli
2s röd paprika
2 stora sötpotatisar
6dl grönsaksbuljong (1 tärning grönsaksbuljong + 4 dl vatten)
ca 800g krossade tomater
1 dl soyamatgrädde
ca 750g blandade bönor 
1 burk "Patak's tikka masala"
2 msk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 msk kinesisk soya (kikkoman)
1 tsk kakao
ett knippe koriander (även fryst funkar)
salt och peppar
 
1. Börja med att skära alla grönsaker, stek sen i olja och smör utan att de får färg. Häll över buljongen, låt det puttra några minuter sen häller du över de krossade tomaterna och grädden. 2. Häll ner alla bönor, tikka masalan och tillsätt alla kryddor. Låt det koka upp, låt sen sjuda på låg värme ett tag så alla smaker sätts från kryddorna. Och kom ihåg att smaka, alltid smaka av för mycket! 3. Servera med lite ris eller någon härlig bulgud/couscous.