Ljuvliga vaniljrutor i långpanna.

Har ni någon gång smakat vaniljhjärtan? Spröd mördeg med en len och krämig vaniljsås. Dessa rutor påminner verkligen om de. Och de är helt underbara! Alla verkligen älskar dessa rutor. En blandning av krämigt, lite crunch och vanilj. En vinnare! 

Tips: Använd gärna en form som är mindre än en långpanna, så får du en högre och fin kaka, ca 35x25




 



 
Ugn 200 grader (varmluft 175)

Degen
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning
4 ägg
2 dl kesella
5 dl crème fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

 

Gör så här

1. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper. 2. Fyllning: Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan. 3. Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Pudra över florsocker precis före servering.

OBS! Viktigt om du har en liten matberedare så kan du behöva göra degen i två omgångar. Mät upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop. Tryck ut degen i långpannan, häll på fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula på toppen.