Rödbetsgryta med sötpotatis och morot (vegansk/vegetarisk).


Den rödaste grytan du någonsin kommer att äta. Ser läskigare ut än vad den är, men så himla smakrik och god. Går att göra vegansk, bara byta ut grädden mot soya grädde.

 

1 sötpotatis
4-5 rödbetor
3 dl vitt vin
4 morötter
2 gula kökar
300 g krossade tomater
4-5 dl vatten
3 tärningar grönsaksbuljong
0,5 dl soya
1 kruka timjan
1-2 dl grädde
salt och peppar

1. Skär alla rotsaker till bra munsbitar, stek allting tllsammans med smör och timjan så det blit lite mjukt. När pannan är varmt häller du ner vinet. Låt det sjuda hälften och häll sen på resten utom grödden. 2. Sjud på lägre värme och låt allting koka ihop. Avsluta och smaka av med lite grädde och redning så gytan inte blir så lös. Servera med lite ris.