Wienernougat på rostad mandel.

Wienernougat är för mig förknippat med jul. Det är en ask som alltid dyker upp på godisbordet. Det som gör den egengjorda godare än den i asken, det är den rostade mandeln. Görs på endast tre ingredienser, och går superbra att förvara i frysen. Ännu godare att tjuväta någon bit direkt från frysen! ;)

 
100g Marabou eller Lindt
250 g Nougat
100 g Rostad mandel

1. Börja med att rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna (passa den så den inte bränns). Lägg sen på sidan för att svalna, gärna på en annan skål (stekpannan fortsätter att rosta mandeln och risken att bränna den finns). 2. Smält nougaten över ett vattenbad, och när den har smält så bryter du ner mjölchokladen och smälter ihop dom. 3. Vänd ner den rostade mandeln i chokladblandningen ordentligt. Sen häller du smeten i en smörpappersklädd bröform (desto mindre form, desto högre bitar), och låter svalna tills den stelnat och går att skära i. 

Tips
Använd gärna en vass kniv som du haft under rinnande varmt vatten, för att få så fina skurna bitar som möjligt. Du kan få värma på kniven några gånger. Då förstör inte den flagade mandeln lika lätt bitarna. Utan du får mer jämnt skurna och fyrkantiga bitar.