Kesobröd med soltorkad tomat (LCHF).

Lever oftast på fröbröd, eller hårt knäcke. Men har hamnat i någon onds spiral av mjukmacka på senaste. Tillbaka till bättre rutiner och då blev det att provbaka dessa nyttigare kesobröd. Hade tänk tillsätta skivade svarta oliver, men det var visst slut. Så fick bli soltorkad tomat, och det vart så bra!

Tips: Spara det mesta i frysen och ta fram vid behov, så han man alltid nybakt kesobröd till frukost.
 

1 stor burk keso (500g)
4 ägg
2 tsk bakpulver
1,5 msk fiberhusk
1 dl majsmjöl

0,5 tsk salt
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
en halv burk finhackad soltorkad tomat
lite flingsalt


1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp äggen lite fluffiga och rör ner keson och de soltorkade tomaterna. 2. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt i äggröran och rör om ordentligt. Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 1 cm tjock. Avsluta med lite flingsalt på toppen. 4. Grädda brödet mitt i ugnen i 18–20 min. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i rutor med en vass kniv eller klipp med en sax.


Kommentarer
Postat av: Fani

Ah men shit vilket roligt recept, det här måste jag pröva :D Älskar keso-plättar så kan tänka mej det här är grymt gott med, särskilt med massa goda frön och soltorkade tomater i :)

Svar: Tycker jag absolut! Det blev lite extra gott med tomatsältan :D Tack!
Kockerskan

2016-10-04 @ 14:09:51
URL: http://jetbluejet.blogg.se
Postat av: Hannah Margreta

Gud så gott det ser ut!

Svar: Riktigt goda! Tack :)
Kockerskan

2016-10-04 @ 14:28:15
URL: http://hannischh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback