Kladdig & seg vit chokladkaka med kokos, bär & citron.
En liten frånvaro här har det varit, och kommer försöka hinna med något recept då och då. När man väl hinner baka eller laga mat, speciellt när man nu har ett litet spädbarn som kräver tid.
Iallafall. Hade en fin vän på besök idag som ville träffa våran son, så då ville jag bjuda på fika. Höll på att plocka fika från bake off:en på affären, meeeen då ryckte jag till mig och plockade på mig en påse mjöl istället. Det andra jag lyckats baka sen vi kom hem.
Jag gjorde denna härliga kaka. Med en blandning av segt, kladdigt, sött, syrligt och den härliga knapriga skorpan. Den här blev helt perfekt och kommer förmodligen inte lyckas lika bra med den nästa gång. Den enda vita chokladen jag hade hemma, var med kokos i. Som blev en riktig extra god litem detalj i kakan, går såklart att skippa om man vill. Godast när den antingen är riktigt kylskåpskall, eller ljummen och härlig.

100g vit choklad
1 msk kokos
2-3 dl bär
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 msk citron, pressad
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen. Bryt 100 g choklad i bitar och smält den under omrörning i smöret. 2. Blanda i socker, vaniljsocker, kokos och äggen ett i taget. Tillsätt citronsaft samt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet. 3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Srö bär på kakan. In i ugnen ca 25-30 min beroende hur kladdig du vill ha kakan.
Kommentarer
Postat av: Matilda Berlin
Men jösses vad gott det lät! Skall definitivt testas till nästa fika =)
Trackback