Kladdiga dumlecookies.
125 gram osaltat smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk sirap
1-2 påsar dumle (mer dumle, mer god fyllning)
1. Slå på ugnen på 200 grader (ej varmluft). Knåda ihop det rumstempererade smöret och farinsockret ihop till en massa. Blanda sen ner det vanliga sockret, och sen ägget och sirapen, blanda väl. 2. Blanda alla torra ingredienser (vetemjöl, kakao, bikarbonat, salt), och arbeta ihop det till en smidig deg. 3. Förbered dumlen. Ta bort pappret från alla godisar (ät inte upp någon, annars räcker det inte), och har du en påse dumle får du halvera godisarna. Och tar du två påsar så kan du stoppa en hel i varje kaka. 4. Rulla ihop till en boll, trycka en grop, stoppa ner dumlen, och rulla till en jämn boll. Rulla sen bollarna i socker, sätt på en plåt och låt vara inne i ca 5-7 minuter. Kakorna är klara när antingen dumlen rinner ut eller när de börjar krackelera.
MMM dem såg goda ut
Ser riktigt goda ut :)
mums
Ååååh mmmm!
ser sjukt gott ut