Krämig parmesan kyckling med parmesansallad.
Det är kul att kasta ihop saker som man har hemma. Och denna gång blev det faktiskt en riktigt fullträff! Jag skrev ned receptet så att det skulle finnas till hands igen. Och det var så himla enkelt att göra! Om man vill ha en mera tränings vänlig variant, så kan man byta ut creme fraichen och grädden mot kvarg.


1 påse kyckling
1 burk creme fraiche
1 liten frp grädde
1 stor klyfta vitlök
1 msk sambal oelek
0,5 dl riven parmesan
1 stor klyfta vitlök
1 msk sambal oelek
0,5 dl riven parmesan
Dragon, ca 1 tsk
Lite örter, gärna gräslök
Salt & peppar
1. Började med att försteka kyckling snabbt på hög värme så att den fick lite färg. Sen delade jag varje file i 2 bitar. 2. Vispa ihop grädde och creme fraichen till en tjock och fluffig röra. Blanda ner ner resterande ingredienser. 3. Häll över allt som ett fluffigt täcke och in i ugnen på 200 grader, ca 20-25. Servera med en god parmesansallad.
Lite örter, gärna gräslök
Salt & peppar
1. Började med att försteka kyckling snabbt på hög värme så att den fick lite färg. Sen delade jag varje file i 2 bitar. 2. Vispa ihop grädde och creme fraichen till en tjock och fluffig röra. Blanda ner ner resterande ingredienser. 3. Häll över allt som ett fluffigt täcke och in i ugnen på 200 grader, ca 20-25. Servera med en god parmesansallad.
Kommentarer
Trackback