Krämig basilika- och tomatkyckling.


Lyxig vardagsrätt! Så god och krämig.
Tips: Servera gärna med lite goda nötter och gör rätten på färska örter. Det blir skillnad, jag lovar!

 


1,5 kg färsk kyckling
600g krossade tomater
5 dl grädde
1 dl kikkoman soya
2 tärningar grönsaksbuljong
1 kruka basilika
0,5 färsk finhackad chili (krydda går också bra)
1 vitlöksklyfta
1 näve spenat
Salt och peppar

1. Börja med att dela kycklingen i halvor, stek den sen på plattan så den får lite färg. När den fått färg men fortfarande är rå i mitten, lägg den i en stor ugnsform som rymmer allt. 2. Börja sen med tomatsåsen. Blanda alla ingredienser och låt gärna koka och puttra på ett bra tag så att tomatsåsen tar smak av alla kryddor. 3. När den är klar efter en 30-40 min. Häll såsen över kycklingen, in i ugnen på allt ifrån 100-175 grader (beroende hur mycket tid man har). Kycklingen är klar med en innertemp på 68 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback