Den bästa kladdkakan hittar du här!
En simpel klassiker, men är fortfarande svår att klå. En kaka som håller ihop, men ändå är kladdig och sådär härlig seg. Jag serverar den med en klick grädde, och helst en chokladbit på som får smälta.
Tips: Receptet går att göra på hälften också. Men då blir den inte lika kladdig och härlig. Stoppa gärna ner någon bit av eran favoritchoklad, tar genast kakan till nya höjder. Eller varför inte klicka i lite duttar "dulce de leche" innan den går in i ugnen.
4 ägg
5 dl socker (jag brukar minska och köra 4, tycker det är onödigt mycket socker i denna).
Tips: Receptet går att göra på hälften också. Men då blir den inte lika kladdig och härlig. Stoppa gärna ner någon bit av eran favoritchoklad, tar genast kakan till nya höjder. Eller varför inte klicka i lite duttar "dulce de leche" innan den går in i ugnen.
4 ägg
5 dl socker (jag brukar minska och köra 4, tycker det är onödigt mycket socker i denna).
8-9 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
200g smör
2 dl mjöl
1/2 tsk salt
1. Börja med att slå igång ugnen på 175 grader (150 varmluft), smält sen smöret. Vispa ihop ägg och socker snabbt så det hinner bli lite vitt och poröst. 2. Blanda i alla torra ingredienser och ner med smöret. Vänd försiktigt i alla ingredienser med en slickepott, vispar du så är det risk för att kakan blir torr. Låt vara inne 35-40 min, men jag skulle säga att 35 blir det perfekt. Låt den även stå under bakduk en 15-20 min innan den äts varm, då sätter den sig bättre och går lättare att skära i bit. 3. Servera med glass och ät upp hela jäkeln.
1. Börja med att slå igång ugnen på 175 grader (150 varmluft), smält sen smöret. Vispa ihop ägg och socker snabbt så det hinner bli lite vitt och poröst. 2. Blanda i alla torra ingredienser och ner med smöret. Vänd försiktigt i alla ingredienser med en slickepott, vispar du så är det risk för att kakan blir torr. Låt vara inne 35-40 min, men jag skulle säga att 35 blir det perfekt. Låt den även stå under bakduk en 15-20 min innan den äts varm, då sätter den sig bättre och går lättare att skära i bit. 3. Servera med glass och ät upp hela jäkeln.
Kommentarer
Trackback