Broccolibollar med prästost och basilika.

Dessa blev en favorit hos både vuxna och barn. Mättade riktigt bra och blev så goda!

Tips: Använd rikligt med olja i pannan och stek på hög värme, bollarna är så mjuka att de behöver bra med värme.

 

250 g färsk broccoli
1 riven lök
1 ägg
2 dl prästost
1,5 dl kikärtsmjöl (alt. rismjöl)
1 vitlöksklyfta
0,5 dl hackad basilika
cayennepeppar
svartpeppar
salt

Honungscreme

2 dl creme fraiche
2 dl naturell yoghurt
1 matsked honung
några droppar citron
lite hackad basilika

1. Skär loss buketter från broccolin, ner med allting i kokande vatten. Låt det koka 4-5 min, häll sen av, skölj i kallt och pressa ut vätskan lite lätt. Kör sen broccolin lite hastigt i en matberedare så det blir ett smuligt broccolihack. 2. Blanda ner resten av ingredienserna, rör om och smaka till hur du vill att det ska smaka. Hetta upp stekpannan med olja, stek bollarna så att de fått fin färg, men samtidigt är lite mjuka. 3. Servera med något gott till, tex rostade rotsaker, så blir den lyxig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback