Glutenfria LCHF-frallor.

Att hinna med att skriva här är inte det enklaste. Haha, nåväl. Nu är det en hel del änring på kosten efter graviditeten. Så jag tänkte dela ett recept på grymt goda frallor! Glutenfria, och LCHF vänliga!


Receptet hittade jag här!

1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1-2 tsk bakpulver (en del tycker det blir besk smak med för mycket bakpulver)
1 tsk salt
2 ägg
2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande
(ev 3 msk vatten eller mjölk om degen är lite för fast)
3 msk smält smör eller kokosfett
svarta vallmofrön + uppvispat ägg
Lägg gärna till 1 msk chiafrön i degen! Gott!

Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.