Saftig citruskaka på kvarg med lemoncurd glasyr.
Går igenom arkiven på den äldre bloggen, och letar lite gamla goa recept som man glömt bort. Bland annat denna goda kvargkaka! Blir otroligt saftig, och jättegod att bjuda på. Ska jag ta och göra någon dag!

3 ägg
1,5 dl socker
2 krm salt
0.5 apelsin (finrivet skal)
1 msk citronsaft
1, 5 dl kvarg eller kesella
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyren
Ca 2 rågade msk lemoncurd
Ca 1 dl kesella
Finrivet
1. Sätt ugnen på 200°. 2. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Rör i salt, apelsinskal, citronsaft, kesella och mjölet blandat med bakpulver. 3. Häll smeten i en smord och bröad rund form. 4. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna. 5. Rör ut lemon curd i lite av kesella. Rör ner resten. Bred glasyren över kakan. Garnera med strimlat apelsinskal och eventuellt citronmeliss.
Kommentarer
Postat av: a n n i k a
Gott!
Trackback