Bästa pepparsåsen!
Här kommer min standard pepparsås, som jag gör både hemma och på jobbet. Men den är en riktig killer, tycker jag iallafall. Iallfall stark! Som en pepparsås ska vara. Med en liten mjuk touch! Som man får av paprikan. Riktigt krämig och god, och går att äta till allt! När jag gör dettaså brukar jag bara kasta ihop, så receptet är på ett ungefär. Och grillkryddan är min hemliga ingrediens! Den gör det där lilla extra ;) Den kan göras på både rött och vitt vin. Om jag använder rött vin blir den lite syrligare, och passar bättre till vilt eller nöt. Om jag använder vitt vin så brukar jag oftast använda det till gris eller kyckling.
1-2 tsk svartpeppar
1-2 tsk gröneppar
1-2 tsk rosepeppar
1 gul eller röd paprika (eller lite av varje)
0,5 dl rött eller vitt vin (läs ovan varför)
0,5 dl balsamico
0,5 dl kalvfond
0,25 dl kikkoman soja
5 dl grädde
1 tsk grillkrydda
Hackad timjan
1. Fräs löken, peppar x3 och paprikan i lite smör och olja ett tag. Sen ner med vinet, balsamicon, fonden och sojan. Låt det puttra på lägre värme ett tag så att det verkligen får gotta till sig, 15 min kanske. 2. Ner med grädden, grillkryddan. och timjanen. Låt det puttra på svag värme i 15 min till, så att pepparen mjuknar till. Mixa sen allting! Och tillsätt salt. Är pepparsåsen för svag, tillsätt mer peppar och mixa ännu mera.
Kommentarer
Trackback