Vegetarisk linsgryta med hetta.
Lite mer vegetariskt åt folket! Det är sjukt underskattad och bra för både en själv och miljön. Denna gryta innehåller bara allt gott, och räcker till många. Kastades ihop på de sista grönsakerna i kylen, så den går att variera.
Tips: Denna gryta hade nog blivit riktigt god med lite paprika och purjolök. Ta då bort majsen och oliverna för en bra kombo.
(Ursäkta den dåliga bilden, systemkameran hade slut ström)
0,5 vitkålshuvud
5 skivade morötter
1 ask svamp (ca 12-15 st)
3 lökar
2 dl svarta oliver
1 burk majs
2-3 dl röda linser
2 burkar krossade tomater
2 dl chilisås
5 dl vatten
2 dl grädde
1 dl kikkoman soya
2 st kuber grönskasbuljong
några droppar pressad citron
chilipulver
chilipulver
persilja
salt och peppar
1. Börja med att steka de strimlade grönsakerna (vitkål, morot, svamp, lök och svarta oliver). När de fått lite färg, häll över allt i en gryta. Slå över krossade tomater, chilisås, vatten, grädde och buljongtärningen. 2. Låt det puttra ihop, tillsätt majsen och linserna. Låt linserna suga åt sig, puttra ett tag till de är klara och smaka av med chilipulver, salt, persilja, citron och peppar.
1. Börja med att steka de strimlade grönsakerna (vitkål, morot, svamp, lök och svarta oliver). När de fått lite färg, häll över allt i en gryta. Slå över krossade tomater, chilisås, vatten, grädde och buljongtärningen. 2. Låt det puttra ihop, tillsätt majsen och linserna. Låt linserna suga åt sig, puttra ett tag till de är klara och smaka av med chilipulver, salt, persilja, citron och peppar.