Chicken con carne
Fick tips av en klok vän i söder att man kunde göra chicken con carne. Hittade massa billig kycklingfärs på affären, så sagt och gjort. Bara experimentera ihop en carne. Sist jag åt chili con carne så var det på skolan, den såg man framemot, för det var bröd till. Men inte själva carnen.. Nu har jag däremot kommit över den där äckliga chili con carnen från skolan, och känner att jag äntligen är sams med den rätten. Och helt klart en rätt som jag kommer att göra igen!
Tips: Denna rätt går att kasta ihop på typ 10-15 min. MEN vill du få den extra god så är ju alltid ett långkok godare tycker jag (om man har tid). Jag hade min sjudande svagt på plattan i två timmar innan servering (utan bönorna).
1 kg kycklingfärs
1-2 gula lökar
1. Stek färsen på platten och tillsätt den finhackade löken. Stek ihop och tillsätt alla blöta ingredienser. 2. Ner med buljongen, kryddorna och avsluta med salt och peppar. Låt det sjuda på plattan så länge ni kan.
Tips: Denna rätt går att kasta ihop på typ 10-15 min. MEN vill du få den extra god så är ju alltid ett långkok godare tycker jag (om man har tid). Jag hade min sjudande svagt på plattan i två timmar innan servering (utan bönorna).
1 kg kycklingfärs
1-2 gula lökar
500g krossade tomater
1-2 dl vatten
1-2 dl vatten
1-2 dl chilisås
1-2 tsk sambal oelek
2 hönsbuljongtärningar
2 hönsbuljongtärningar
2 burkar vita bönor
1 vitlöksklyfta
1 vitlöksklyfta
chilipulver
spiskummin
1. Stek färsen på platten och tillsätt den finhackade löken. Stek ihop och tillsätt alla blöta ingredienser. 2. Ner med buljongen, kryddorna och avsluta med salt och peppar. Låt det sjuda på plattan så länge ni kan.