Marmorerade blåbärsrutor med choklad.

När vi likaså är inne i det här blåbärstemat liksom. Och nu, nu har jag slut blåbär av höstens skörd..

Tänkte baka, men det ekade tomt så jag hade bara en påse blåbär i frysen från i höstas, och en halv blockchoklad i skafferiet. Fine! Vi kockar är ju rätt bra att improvisera. Så jag gjorde fina marmorerade rutor som jag strösslade över choklad, och hyvlade smör över. Vips i ugnen så hade jag en bjud kaka! Väldigt, väldigt enkel att göra! 

 

(Ps. Jag gjorde receptet på dubbel sats.)

ca 20-40 rutor

Smeten
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl

Blåbären
200 gram tinade blåbär
1 msk potatismjöl (behövs bara om de är vattniga),
1 msk florsocker
75 gram ljus blockchoklad
75-100 gram smör

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Vänd ner mjölet. Häll smeten i en form ca 20x30 för enkel sats (eller en långpanna för dubbel sats), klädd med bakplåtspapper. 2. Rör ut de frusna blåbären med potatismjöl och florsocker och häll över smeten. Gör något coolt mönster, typ lite sicksack streck. Strössla över den grovhackade chokladen. 3. Hyvla smöret ovanpå på att det ser ut som ostskivor. Grädda ca 15-20 min i 200 grader.