Krämig broccolipestopasta.
De bästa rätterna kommer till när man har så lite som möjligt hemma, typ en söndag, dagen innan veckohandling. Men pasta har vi alltid i skafferiet, för det äter vi så sällan. Och broccolin tar aldrig slut i frysen. Hittade en påse med lite gamla cashewnötter.. vad tusan ska det bli av hejn då? Och det var så det blev en lite bättre rätt.
Ca 300g färsk broccoli
ca 300g pasta
2 dl cashewnötter (går såklart lika bra med pinje)
0,5 zuccini
1 dl prästost
1 dl grädde
basilika
en näve svamp
olivolja
salt och peppar
Ca 300g färsk broccoli
ca 300g pasta
2 dl cashewnötter (går såklart lika bra med pinje)
0,5 zuccini
1 dl prästost
1 dl grädde
basilika
en näve svamp
olivolja
salt och peppar
1. Börja med att slå igång pastan. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna, häll ner de sen i en mixer (mixa ej). Skär loss broccolin, ner med den i mixern där nötterna redan ligger. Mixa ihop det till en bra konsistens. 2. Fräs zuccinin och svampen i en stekpanna. Och sen ner med broccolipestoblandningen, låt det fräsa ihop, sen ner med grädden, basilikan, salt och pepparn. 3. När pastan är klar häller du bort vattnet och på med broccolisörjan, ner med prästosten och rör runt alltihopa tills det har blir en krämig och härlig pasta. ev lite mer grädde eller en skvätt vatten. Servera på tallriken, ringla över lite olivolja och lite mer riven prästost.