Saftiga amerikanska bärmuffins.

Har testat några recept på amerikanska muffins. Och jag har saknat den här riktiga saftigheten i amerikanska muffins, jag upplever de alltid torrare än små. Så jag har mixtrat och nu fått till mitt favoritrecept på muffins. Använder även detta recept när jag gör mindre muffins. Helst med massor av blåbär, och kanske ett dolt hallon i mitten. Och lite smöriga i smaken. Med ett gigantiskt kallt mjölkglas, det är grejer det!

 

Ca 16-18 stora muffins, 25-30 små muffins.

400g mjukt smör
5 dl socker
6 ägg
2 dl vatten
9 dl mjöl
3 tsk bakpulver
2-3 dl valfria bär

1. Vispa ihop smöret och sockret. Tillsätt äggen ett i taget och avsluta sen med vattnet. 2. Ner med mjölet som är blandat med bakpulvret. lite åt gången så att de inte blir torra. 3. Fyll formarna med ca 2/3 smet. MEN börja med 1/3. Sen häller du ner lite bär, och sen resterande smet och så mera bär ovanpå. 4. In i ugnen på 200 grader, i ca 20-25 min. Ca 10-15 minuter om du gör små muffins.